Συγκέντρωση για τη Μακεδονία πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το άγαλμα του Αριστοτέλη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ads

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας ελληνικές σημαίες φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας καθώς επίσης και κατά των πολιτικών.

Την ίδια ώρα, ομάδες αντιφασιστών και αντιεξουσιαστών βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο άγαλμα Βενιζέλου – όπου αναμενόταν αρχικά να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο, το οποίο τελικά λόγω αυτού αναγκάστηκε να αλλάξει τοποθεσία.

Στην πορεία προς τον Λευκό Πύργο προς το άγαλμα του Βενιζέλου, αστυνομικές δυνάμεις είχαν μπλοκάρει τη Λεωφόρο Νίκης στο ύψος της Αγίας Σοφίας και δημιουργήθηκε ένταση. Μετά από μερικά λεπτά, οι διαδηλωτές πέρασαν το πρώτο μπλόκο και εν συνεχεία υπήρξε νέα εστία έντασης στην οδό Στρατηγού Καλλάρη όπου έπεσαν και χημικά.

Ads

image

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται και στην πρωτεύουσα. Κλειστή είναι στο κέντρο της Αθήνας, η λεωφόρος Β. Σοφίας από την Β. Αμαλίας μέχρι τη Σέκερη λόγω της συγκέντρωσης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που έχουν διοργανώσει το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.