Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες αντιεμβολιαστές, σε δύο σημεία της Αθήνας (πλατεία Συντάγματος και Ομόνοια), στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ads

Οι αρνητές διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, και που προβλέπουν μεταξύ άλλων τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων που εργάζονται σε δομές που σχετίζονται με την Υγεία ή τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και γενικότερα ενάντια στο εμβόλιο. Κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά του εμβολιασμού και του κορονοϊού, ελληνικές σημαίες, καθώς και σταυρούς, τραγούδησαν το “Μακεδονία Ξακουστή”, ενώ τάχθηκαν κατά του διαχωρισμού των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Πορεία στην Αθήνα

Στην Αθήνα οι αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν σε δύο κεντρικά σημεία, στην Ομόνοια και το Σύνταγμα.

Ads

«Ήρθε η μετάλλαξη των Ελλήνων λέγεται ενότητα», «Οχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό», έγραφαν κάποια πανό, ενώ ένα άλλο έκανε λόγο για «ναζιστικά εμβόλια και τσιπάκια».

image

image

image

image

image

image

Μάλιστα, στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ προσπαθούσε να μεταδώσει τί συνέβαινε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, εισέβαλαν στο πλάνο άτομα από τη συγκέντρωση, μεταξύ αυτών κι ένας ρασοφόρος άνδρας, φωνάζοντας συνθήματα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνεχίσει η μετάδοση.

Θεσσαλονίκη

Πορεία αντιεμβολιαστών σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με τους συμμετέχοντες να συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο.

Σε ένα από τα πανό έγραφαν: «Ελευθερία. Όχι στους διαχωρισμούς, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία».

image

image

image

image

Συγκεντρώσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στην Πάτρα, πολίτες που διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

image

image

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Δράμα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κατερίνη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

image

image