«Συγγνώμη» ζητάει τώρα ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, για τις δηλώσεις του σχετικά με την δολοφονία της Καρολάιν και αφού ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελική έρευνα με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ενώ είχε προηγηθεί μεγάλος σάλος από τις αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Σταύρος Μπαλάσκας το πρωί της Παρασκευής καλεσμένος σε ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, ισχυρίστηκε πως ο συζυγοκτόνος της 20χρονης Κάρολαϊν θα μπορούσε να τύχει πολύ ευνοϊκής ποινικής αντιμετώπισης αν είχε πάρει την αστυνομία αμέσως μετά την πράξη του.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου ως προς το πως ερμηνεύει ότι ο δράστης «έκανε οκτώ ώρες για να σπάσει», όπως ο ίδιος ο αστυνομικός είπε, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε: «Ότι είναι βλάκας δείχνει πρώτα από όλα, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του- εάν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε – αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή».

Ακολούθως ο αστυνομικός διευκρίνισε πως η χαμηλή ποινή φυλάκισης θα επιβαλλόταν «Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά, “χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ”, πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα… Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκηνοθεσία; Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;».

Ads

Αντί να προσπαθήσει να «μαζέψει» τις δηλώσεις του υπό το βάρος της κατακραυγής, το Σάββατο,  ο Σταύρος Μπαλάσκας, προανήγγειλε προσφυγή στη ποινική και αστική δικαιοσύνη ισχυριζόμενος πως οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν.

Ωστόσο, σήμερα, Κυριακή, επανήλθε από τον Σκάι και ζήτησε συγνώμη ισχυριζόμενος πως «κάποιοι παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου».

Οι επίμαχες δηλώσεις του αστυνομικού θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή ενώ παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

«Συγγνώμη, δεν εννοούσα αυτό»

«Σαφώς και ζητώ δημόσια συγγνώμη, καθώς δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται» ανέφερε ο Στ. Μπαλάσκας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ την Κυριακή.

Εξήγησε ότι με τη δήλωσή του εννοούσε ότι οι ποινές είναι ελάχιστες, ακόμα και για αυτούς που δολοφονούν και στη συνέχεια καλούν αμέσως την αστυνομία και το παραδέχονται, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι.

«Στη συγκεκριμένη δήλωση ατυχώς είπα ότι ο δράστης είναι βλάκας, διότι πίστεψε ότι μπορεί να ξεγελάσει τις αρχές. Μέσα σε 2-3 ώρες προσπάθησε να ξεγελάσει την αστυνομία. Οι ποινές είναι ελάχιστες και εμείς οι μάχιμοι αστυνομικοί έχουμε πρόβλημα να πιάνουμε και να ξαναπιάνουμε τους δράστες». Και συμπλήρωσε ότι: «Κάποιοι παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου».