Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το χυδαίο σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη στην εφημερίδα «Καθημερινή» κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου, γεγονός το οποίο οδήγησε τον πρώτο να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Χαρακτηριστική του σάλου που ξέσπασε ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter υπογράμμισε ότι οι αντιπαραθέσεις που είχε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο στο παρελθόν ανήκαν πάντα στο πολιτικό πλαίσιο και διεξάγονταν πάντα με επιχειρήματα, δίχως ανοίκειες επιθέσεις και προσβολές.

Ads

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε το γεγονός πως στέκεται στο πλευρό του Γιώργου Κατρούγκαλου, που δέχθηκε «χυδαία επίθεση από γραφίδα με σχήμα περίστροφου», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter.

Συγγνώμη από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και τους αναγνώστες της «Καθημερινής».

Με δήλωσή του, ο Στ. Κασιμάτης αναφέρει ότι δεν γνώριζε τους λόγους που ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει απολέσει τα μαλλιά του, ζητά συγγνώμη και εύχεται «καλή ανάρρωση».

Ads

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Mια συγγνώμη προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου.

Χρωστώ, ως εκ τούτου μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε θα μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας.

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά.

Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός.

Στέφανος Κασσιμάτης»