Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος. Οι αποφάσεις θα αφορούν σε 75 οργανισμούς που απασχολούν περίπου 7.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ. «Δεν προτείνεται η απόλυσή τους, αλλά η αξιολόγησή τους» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.

Ads

Μεταξύ των Οργανισμών είναι η ΚΕΔ, το ΕΘΙΑΓΕ, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, η ΕΡΤ, ο ΙΓΜΕ, η Θέμις Κατασκευαστική και ο ΕΟΜΜΕΧ.

Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 2,7 δισ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι συγχωνεύσεις οργανισμών ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως οι διαδικασίες για την κατάργηση και την συγχώνευση δημοσίων φορέων ξεκίνησαν ουσιαστικά τον Φεβρουάριο του 2010 με την καταγραφή των υπηρεσιών του Δημοσίου που κρίνονται ως «περιττές» ή «λιγότερο χρήσιμες». Σύμφωνα με την κυβέρνηση στο σχετικό κατάλογο της κυβέρνησης βρίσκονται αφενός επιχειρήσεις κοινής ωφελείας των οποίων το αντικείμενο εξέλειψε και θα πρέπει να κλείσουν, αφετέρου περιπτώσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου με συναφές αντικείμενο και αρμοδιότητες που θα συγχωνευθούν προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και κυρίως περιστολή δαπανών.

Ads