Η πρώτη ανακοίνωση για το πότε θα τελειώσουν τα μαθήματα και θα κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι του 2023 έγινε από το υπουργείο Παιδείας και αφορά αρχικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου.»

Ωστόσο, στο ΦΕΚ δεν διευκρινίζεται ούτε το πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία για τις εκλογές του 2023 -που θα γίνουν στις 21 Μαΐου- ούτε πότε θα κλείσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

Ads

Σημειώνεται ότι η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο, ανέφερε τις εξής ημερομηνίες:

  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
  • Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
  • Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.
  • Τα παραπάνω συγκλίνουν με όσα αναφέρει και το τελευταίο ΦΕΚ, ωστόσο, οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 30 Απριλίου, οπότε και θα γνωστοποιηθούν επίσης οι ημέρες που θα κλείσουν οι σχολικές μονάδες για να γίνουν εκλογικά κέντρα και να πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν.