Μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων, κυρίως των νέων, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από σύσκεψη στο υπ. Εργασίας. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες το αρμόδιο υπουργείο αναλαμβάνει την υλοποίηση σχεδίου με τρεις πυλώνες για τη δημιουργία 440 χιλιάδων ευκαιριών απασχόλησης. «Δεν δίνουμε ασπιρίνες στους ανέργους. Καταπολεμούμε την ανεργία με αναπτυξιακές δράσεις» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.  

Ads

 
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικής δαπάνης 4,4 δισ. ευρώ. Οι δράσεις αυτές στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, το πρόγραμμα «εγγυήσεων για τη νεολαία» (Youth Guarantee) και την αξιοποίηση και των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014- 2020.
 
«Τα προγράμματα αυτά είναι μόνον η αρχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός. 
 
Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και υποσχέθηκε καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους.
 
«Όλες οι μακροχρόνιες ελλείψεις του κοινωνικού κράτους καλύπτονται» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, που επανέλαβε ότι η χώρα αρχίζει να βγαίνει από την κρίση με αναπτυξιακή κατεύθυνση και σημείωσε ότι τελείωσε η εποχή που ζούσαμε με δανεικά.