Αποστάσεις από το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την προανακριτική επιτροπή πήρε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, αδειάζοντας παράλληλα τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο Kontra, τόνισε ότι «όπως δεν πρέπει να ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή, έτσι δεν πρέπει να κομματικοποιούμε την δικαιοσύνη». 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και υποστήριξε ότι «πρέπει να πάει φυλακή».  Ερωτηθείς αν πρόκειται περί παρέμβασης στη δικαιοσύνη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είπε ότι «ο καθένας κρίνεται για τις θέσεις που παίρνει». «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Επειδή έχω αρκετά χρόνια στο Κοινοβούλιο έχω μάθει και ως συνταγματολόγος να σέβομαι τους θεσμούς και τις διαδικασίες. Ο καθένας κρίνεται και για τις θέσεις που παίρνει και πόσο καλά τις στοιχειοθετεί. Έχω πολιτευτεί με αυτό τον τρόπο και δεν θα κάνω εκπτώσεις σε αρχές και στις αξίες μου».

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να διερευνηθεί αν έχουν γίνει παράνομες πράξεις αλλά μίλησε αρνητικά για τις διαρροές από την επιτροπή και πήρε αποστάσεις από το τοξικό κλίμα υποστηρίζοντας πως άλλες είναι οι προτεραιότητες της χώρας.