Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού αρχικά, την Παρασκευή, ανακοίνωσε πως επιτρέπεται η πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, άλλαξε την απόφαση του το πρωί του Σαββάτου, επισημαίνοντας πως «δε θα επιτραπεί η πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ», ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση «πρέπει να βοηθήσει τα καταστήματα παιχνιδιών».

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, εχθές (Παρασκευή), στις ανακοινώσεις που πραγματοποίησε με τον Στέλιο Πέτσα, δήλωσε κατατοπιστικά πως «απελευθερώνεται η πώληση των παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ» (στο 36:00 του βίντεο). 

Παρ’ όλα αυτά, ακολούθησαν σοβαρές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων παιχνιδιών, ιδίως λόγω της διαδικασίας του click away. Αντιδράσεις, οι οποίες ενδέχεται να είχαν αντίκτυπο στις αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, με τον Άδωνι Γεωργιάδη, να αναφέρει σήμερα στον ΣΚΑΪ πως:  «Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός».