Τη διαβεβαίωση ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία δεν θα εφαρμοστεί και η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Ads

«Είτε διά της ακύρωσής της, είτε διά της αναστολής της επ’ αόριστον η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία δεν θα εφαρμοστεί από αυτήν την κυβέρνηση» τόνισε σημειώνοντας ότι και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει το ίδιο νομικό αποτέλεσμα. 

Η συζήτηση για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος άνοιξε σήμερα καθώς τόσο ο γγ του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, έκαναν λόγο για αναστολή και όχι για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα Ταμεία για τις επικουρικές συντάξεις. Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημείωσε ότι «η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο δε θα ισχύσει».

Η αναφορά του Δημήτρη Στρατούλη στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, έγινε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη και τον ειδικό επιθεωρητή του ΣΕΠΕ Απόστολο Καψάλη για την ενίσχυση των μηχανισμών καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Ads

Ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προανήγγειλε ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα που θα έρθουν από φθινόπωρο ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία των διαπραγματεύσεων εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με όρους αξιοπρέπειας.