Την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά στρατόπεδα φωτίζει επιστολή του Δίκτυου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος από το αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, που καταγγέλλουν ότι οι απαρχαιωμένες «καναδέζες» του στρατού δεν παίρνουν μπρος με την μίζα και οι οδηγοί αναγκάζονται να τις βάλουν μπρος με καλώδια, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Ads

Στο στρατόπεδο Περισσάκη, τα οχήματα GD M/S 290 – γνωστά ως καναδέζες, όχι μόνο δεν υποβάλλονται στην απαιτούμενη συντήρηση, αλλά όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Δικτύου σε επιστολή τους «οι περισσότερες καναδέζες δεν παίρνουν μπρος με την μίζα παρά μόνο με καλώδια πράγμα που είναι επικίνδυνο όταν γίνεται κάθε μέρα, για την μπαταρία και τον οδηγό».

Όπως τονίζουν, το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν δυο περιστατικά που έσκασε η μπαταρία και τα υγρά που τινάχτηκαν λίγο έλειψε να κάψουν τον φαντάρο που την έβαζε μπρος. Τα προβλήματα συνεχίζονται με τα φρένα, το διαφορικό, τα λάστιχα κλπ.

Σημειώνεται ότι τα οχήματα κάνουν καθημερινά δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς Βόλο και Λάρισα για την μεταφορά προμηθειών και προσωπικού, αλλά επίσης και μέσα στο στρατόπεδο καθώς οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες για να καλυφθούν με τα πόδια.

Ads