Όσκαρ υποκρισίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των δημιουργών «έδωσε» ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής.

Ads

Υπενθυμίζεται πως με μια ανακοίνωσή τους και οι Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Νικολόπουλος και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών «450+» αδειάζουν τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επιχείρησε να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς σκοπούς τη συνάντησή που είχαν. Η ΝΔ θέλησε να εμπλέξει τους εκπροσώπους των καλλιτεχνών στα προεκλογικά της παιχνίδια, δημοσιεύοντας μάλιστα σχετική ανακοίνωση και ένα μονταρισμένο βίντεο. Όμως η απόπειρα εξελίχθηκε σε φιάσκο με τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, καθώς προκάλεσε την αντίδραση των καλλιτεχνών, οι οποίοι καλούν τον πρόεδρο της ΝΔ «να πάψει να τους εκμεταλλεύεται για προεκλογικούς λόγους».

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεληβοριάς, Νικολόπουλος και «450+» καλλιτέχνες αδειάζουν τον Μητσοτάκη

Όπως έγραψε ο κ. Στρατής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Ads

Υποκριτικό για… όσκαρ το όψιμο ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους δημιουργούς και τα πνευματικά δικαιώματα.

α. Η Νέα Δημοκρατία από θέση κυβερνητικής ευθύνης άφησε ανεξέλεγκτη την ΑΕΠΙ να εκμεταλλεύεται τους δημιουργούς για χρόνια, απομυζώντας τα πνευματικά τους δικαιώματα.

β. Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τη λύση – γέφυρα της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης, που κράτησε όρθιο το σύστημα είσπραξης και διανομής πνευματικών δικαιωμάτων και σύντομα μετασχηματίζεται σε ανεξάρτητο οργανισμό των ίδιων των δημιουργών, που ήταν και εξαρχής ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης.

γ. Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε ούτε καν τις πρόσφατες ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση για το ακατάσχετο των δημιουργών και την είσπραξη παλαιών οφειλών πνευματικών δικαιωμάτων.

Στη δημοκρατία η πολιτική βούληση δεν εκφράζεται με πόζες και τσιτάτα, ούτε κάνοντας εξαγγελίες με τα έργα των άλλων.

Στη δημοκρατία η πολιτική βούληση εκφράζεται στη Βουλή, εκεί που όλοι κρίνονται για τις πραγματικές τους θέσεις, αλλά και για την ανυπαρξία τους