Έληξε λίγο μετά τις 12.00 η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων πολιτικών και αρχηγών κομμάτων, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα με τη συμμετοχή μόνο στρατιωτικών τμημάτων εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη. Η μάσκα ήταν υποχρεωτική για όσους παρεβρέθηκαν.

Ads

Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ στις 10:30 έγινε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στην παρέλαση  πραγματοποιήθηκαν συνεχείς πτώσεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της ελληνικής σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «Ζεύς» πραγματοποίησαν πτήσεις, ενώ φέτος συμμετείχε στις εκδηλώσεις και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που πέταξη μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι υπό το φόβο συγκεντρώσεων αντιεμβολιαστών αλλά και προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού, οι παρελάσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο κι αλλού, έγιναν υπό αστυνομικό κλοιό και με αυστηρά μέτρα, ενώ έγιναν και περιπολίες με drones. Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να κάνουν αυστηρότατες συστάσεις σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και να επιβάλουν πρόστιμα όπου επικρατεί συνωστισμός.