Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης, 5 σωματεία «εργολαβικών» υπαλλήλων ενάντια στην πρόσφατη τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την οποία μεταξύ άλλων καταργήθηκε εν μία νυκτί η διάταξη για την αιτιολογημένη απόλυση και ο νόμος για τη συνευθύνη εργολάβου και αναθέτοντος ένα έργο.

Ads

Τα σωματεία έστειλαν μάλιστα κοινή επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με σκοπό να καταθέσουν την οπτική τους για την τροπολογία που έγινε νόμος του κράτους με διαδικασίες express, χωρίς να ερωτηθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, δηλαδή οι εργαζόμενοι.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το κάλεσμα συνυπέγραψαν τα εξής σωματεία:

1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.
2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS
3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (ΠΣΕΦΑ)
4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΣΕΕΕΠΦΧ) ΣΤΑ ΕΛΠΕ
5. ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΠΑ, ΕΝΕΡ-ΔΕΠΑ

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Συγκέντρωση και από το ΠΑΜΕ 

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους στα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, έβαψαν με μπογιά έβαψαν τον πλαϊνό τοίχο της εισόδου του υπ. Εργασίας με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες. ΠΑΜΕ». Παράλληλα, στην πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου κόλλησαν το αυτοκόλλητο με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και τη δράση των εργαζομένων».

Σύμφωνα με το 902.gr, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από συνδικαλιστές από τις Ομοσπονδίες Φαρμάκου, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Τροφίμων – Ποτών – Γάλακτος και Οικοδόμων συναντήθηκε με τον Νότη Μυταράκη, υφυπουργό Εργασίας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, απευθύνθηκε «κάλεσμα απεργιακής ετοιμότητας ενάντια στην κυβερνητική επιχείρηση να μπει στο γύψο η συνδικαλιστική δράση».

* Φωτογραφία αρχείου