Περί τις 2.500 αστυνομικοί σε δίκυκλα, βγαίνουν στους δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπως είχε εξαγγείλει πριν λίγο καιρό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μαζί με την ομάδα «Δέλτα», το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης φιλοδοξεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να πατάξει το έγκλημα στις αστικές περιοχές και να ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ads

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής θα περιπολούν συνολικά 2.004 αστυνομικοί ανά δυάδες, με 1002 μοτοσικλέτες των 650 κυβικών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ομάδες «ΔΙΑΣ» θα καλύπτουν 167 τομείς στις πέντε αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής, ενώ κάθε αστυνομικό τμήμα θα περιλαμβάνει δύο έως τέσσερις τομείς, ανάλογα με την εγκληματικότητα και τις ανάγκες. Ανάλογο θα είναι και το πρόγραμμα στην Θεσσαλονίκη, όπου θα περιπολούν συνολικά 422 αστυνομικοί με 211 μοτοσικλέτες.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας φέρεται να έκρινε αναγκαία τη σύσταση του σώματος δικυκλιστών μετά το περιστατικό στο Βύρωνα, οπότε κατά τη συμπλοκή ληστών με αστυνομικούς έπεσε νεκρός ένας πολίτης (από πυρά ανδρών της ΕΛ. ΑΣ.)

Οι 2.400 αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν εντατικά για έναν μήνα στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα ενώ αναφέρεται ότι η εκπαίδευσή τους ήταν τόσο εντατική που ως αποτέλεσμα αρκετοί αστυνομικοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο 401 Νοσοκομείο με κακώσεις και κατάγματα.

Ads