Αντιλαλούνε τα βουνά, σαν παίρνω εγώ προγράμματα. Τέρμα έχω βάλει Κάρμινα Μπουράνα, σείεται το Κολωνάκι σας λέω. Μία με τη νίκη του σοσιαλισμού στις ευρωεκλογές – άστους να λένε πρόεδρε, εγώ ακόμη σε γιορτάζω- μία με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, έχουμε ανοίξει τις σαμπάνιες.

Ads

Χρυσές δουλειές η άυλη. Είδαμε το δελτίο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και μας άνοιξε η όρεξη. Πυρετώδεις συσκέψεις είχαμε όλη την εβδομάδα με την Νινεττα, την Φώφη και όλα τα κορίτσια του μπριτζ. Οργανωνόμαστε για να μπει στην άυλη κληρονομιά το ρυζόγαλο του Βάρσου, ο καφές του Ντα Κάπο -ολόκληρος Κουτσούμπας τον απόλαυσε!- και η καρμπονάρα της Βιβλιοθήκης. Και η ωτ κουτύρ βέβαια, τόσες μοδίστρες έχουμε πέριξ πλατείας, να κάνει κάτι και η συνονόματη για το σινάφι της. Για τους πέραν του Κολωνακίου, συζητάμε το τσουρέκι του Τερκενλή -που αρέσει και στον πρωθυπουργό- το παγωτό της Χαράς, το σουβλάκι της Λιβαδειάς, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τα βατραχοπόδαρα της Λίμνης Ιωαννίνων και η γουρνοπούλα της Τριπολιτσάς. Για το τελευταίο ήδη ειδοποίησα τον Αντώνη.

Πρέπει να βιαστούμε για να προλάβουμε τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Τόσες παραδοσιακές ταβέρνες ανακαινίστηκαν με τα περιφερειακά προγράμματα επί κραταιού σοσιαλισμού, ξέρει η Υπουργός. Να ’ναι καλά, μου δωσε ένα κίνητρο, ένα μπουστ που λέμε και στη Σπευσίππου. Ξανάνιωσα. Θυμήθηκα τα νιάτα μου. Είχα κατεβάσει εγώ ιδέες για ευρωπαϊκά κονδύλια, πού να σας τα λέω. Βέβαια το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πιο σικάτο, πιο της τάξεώς μας. Ταιριάζει πιο πολύ στο Κολωνάκι παρά στο Σουφλί που θέλουν να το ξοδεψουνε. Το έβαλα σκοπό της ζωής μου να δω ταμπέλα στο Ντα Κάπο «η επέκταση χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Σκέφτηκα μάσα και θυμήθηκα το μουσείο της ταβέρνας, εκεί που σφάζονται ο πρόεδρος με τη ΓΔ. Καβγάς επιπέδου Αλέξις με Κρυστλ από τη Δυναστεία. Με λίγο χειρότερο μαλλί, είναι η αλήθεια. Ουδαμού, λέει αυτή. Δεν συνεργάζεστε, λέει αυτός. Και να σου οι επιστολές πέρα δώθε. Ούτε γραφείο δεν τον έχει αφήσει να έχει στο μουσείο. Εμ δεν ήξερε πού έμπλεκε, δεν ρώταγε; Της κάνει και υποδείξεις πώς εφαρμόζεται ο νόμος. Καλέ στην Εισαγγελέα Εφετών πασών των Ρωσιών τολμάς να τα λες αυτά;

Ads

Συγχύστηκε η κορασίς και την στέλνει η υπουργός βολτίτσα στα εξωτερικά να πάρει τον αέρα της. Με έξοδα του δημοσίου, βέβαια, αφού είπαμε, ακόμη δεν κατάφερε να λαμβάνει ούτε τον μισθό της. Φροντίζει η Υπουργός όμως να μην είναι παραπονεμένη η κορασίς. Κι άσε τον πρόεδρο να χτυπιέται…Βέβαια, δεν γνωρίζει η Υπουργός ότι η κορασίς έπιασε τον Αντώνη, τον πρώην, γιατί βλέπει ότι θα έχουν θάλασσα στην Νέα Δημοκρατία και πρέπει να έχει καλά με όλους τους καπετάνιους. Αν το μάθει, φοβάμαι μην τις κάτσουν στο λαιμό τα τσουριθος.

Στο μεταξύ, ευτυχώς που έγινε ο ανασχηματισμός αλλιώς δεν θα ήξερα ότι ο Χάρης Θεοχάρης ήταν στην κυβέρνηση! Δώσαμε Δήμα και πήραμε Φωτήλα. Μας δώσατε μας δώσατε βαρέλι δίχως πάτο που λέει και το λαϊκό σαχλοασμάτιο. Καλέ εννοείται ότι δεν θα έφευγε η Υπουργός. Αμετακίνητη σας λέω. Δεν έχουν τελειωμό οι μπίζνες της συνονόματης.

Στο μεταξύ η άλλη έκοψε την παροχή νερού στον κήπο. Η του hellenic. Ναι, έτσι όπως σας τα λέω. Δεν ξέρει τι ωραίο είναι να πίνεις νερό από το λάστιχο! Εμείς αυτά τα απολαμβάναμε στην Ελούντα τότε που κάναμε διακοπές με τον Αντρέα, μεγάλη η χάρη Του. Τρώγαμε καρπούζι με φέτα και πίναμε νερό από το λάστιχο. Έφαγε κράξιμο, βέβαια, το πετράδι από τη Φρόσω και δεν ξέρει πώς να αποκαταστήσει το σφάλμα. Γούρνες θα το γεμίσει το μουσείο. Και προτρέτα Φαγιούμ για να εξιλεωθεί.

Στα απόνερα των ευρωεκλογών, η Βίκυ Φλέσσα μπήκε και μπλόκαρε το μισό twitter έμαθα. Έπαθε πετράδι του στέμματος κι αυτή. Δεν της άρεσε το αποτέλεσμα. Την έφαγε η Μελέτη. Είπαμε καλή μου είναι ηλίθιοι οι ψηφοφόροι, αλλά όχι και να σε προτιμήσουν για το πολυτονικό και τα μπαμπινιωτικά. Πήγαινε τώρα κι εσύ να διαβάσεις να δώσεις εξετάσεις για Πρόεδρος στο Εθνικό Θέατρο. Τα καλά κόποις κτωνται. Με περισπωμένη, ναι.

Μαθαίνω ότι η Αριάδνη (η σιτεμένη όχι η μυθική) ακολουθεί και αυτή φιλεργατική πολιτική, να μην είναι κανείς παραπονούμενος. Ζήλεψε την άλλη πρώην ΓΔ με τα βιβλία και σκέφτεται και αυτή να γράψει κάτι, το πρώτο ελληνικό θρίλερ. Ναι, κάτι για σκελετούς δεμένους χειροπόδαρα που παρακολουθούν όπερα στο Σταύρος Νιάρχος. Πού τη χάνεις πού τη βρίσκεις σε κάτι νεκροταφεία του άλλοτε πράσινου νησιού. Εμπνέεται.

Αμ η άλλη, η ΓΔ με τα χρυσά μαλλιά, ναι αυτή, παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα του προέδρου και εμφανίστηκε σε συνέδριο του Βορρά. Εγώ σας το έχω ξαναπεί, αυτή παίζει πολυπρόσωπο παιχνίδι. Άλλοτε δυνάστρια άλλοτε επαναστάτρια. Βλέπετε ο πρόεδρος και όλο το ΔΣ είχαν βάλει αστερίσκους στο μουσείο όπου φιλοξενήθηκε το συνέδριο, για να δείξουν πόσο πειθήνιοι είναι στη μεγαλοκυρά τους. Εγώ που είμαι σοσιαλίστρια αυτά τα ιδιώνυμα τα καταγγέλλω. Σε λίγο θα μπαίνει ο κόσμος σε αυτό το μουσείο με πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων και εάν κοιτάς λίγο στραβά τα εκθέματα θα σου λένε you have the right to remain silent.

Αλλά η καλύτερη είναι η Αγνοούμενη. Αυτή έχει βάλει το ολόγραμμά της να διοικεί. Σίγουρα. Το λέω εδώ στις καλές μου φίλες επάνω, τσιμπήστε την με καμιά καρφίτσα και θα καταλάβετε ότι είναι άλιεν!