«Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί η απάντηση» της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα για το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ για τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα απάντησε: «Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς. Έχουμε ακόμα ένα χρόνο μπροστά μας. Τον Ιούλιο του ΄14».

Ads

 
Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία και τις δομές της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη για απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών.
 
Η «έμφυτη αντίσταση» στην αλλαγή και η «ατεκμηρίωτη κινδυνολογία από όπου και αν προέρχονται», προσπαθούν να αναστείλουν την υλοποίηση οποιουδήποτε μέτρου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, υποστήριξε.
 
Ανέφερε επίσης πως θεωρεί επιβεβλημένη την εμπλοκή των μελών του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στα θέματα στοχοθέτησης και αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού, για τα οποία η φορολογική διοίκηση δεν έχει επαρκείς εμπειρίες και γνώσεις, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στα διεθνή πρότυπα.
 
«Περιμένω τις τριμηνιαίες εκθέσεις σε σχέση με την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της φορολογικής διοίκησης, την επίτευξη των στόχων, τις τυχόν παρατηρούμενες αποκλίσεις από τους στόχους, τις ευκαιρίες που εντοπίζονται, τους κινδύνους που εγκυμονούν λόγω λανθασμένων πρακτικών μας», πρόσθεσε. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και  τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.