Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ζήτημα των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών του ελληνικού προγράμματος και την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έκανε λάθος.
 

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση για μη εκμετάλλευση της ομολογίας του Ταμείου.
 
Απαντώντας, ο κ. Στουρνάρας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για δημαγωγία, σημειώνοντας πως ήταν εκείνος που έθεσε πρώτος θέμα διόρθωσης του λάθος. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
 
«Εμείς πρώτοι θέσαμε το θέμα της διόρθωσης του λάθους με έναν μη δημαγωγικό και δημιουργικό τρόπο και ήρθε σήμερα ο κ. Τσίπρας, 24 ώρες μετά, και κομίζει γλαύκα στην Αθήνα. Με τον ίδιο δημαγωγικό τρόπο, ισχυρίζεται ότι θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα όταν τέτοιο θέμα δεν υφίσταται».
 
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να έθεσε το θέμα στο χθεσινό Eurogroup, επιχειρώντας να βάλει το θέμα προσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας επί τάπητος. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών φέρεται να του απάντησαν πως δεν συζητούν το ζήτημα του λάθους πολλαπλασιαστή στη «συνταγή» του ΔΝΤ.