Μέχρι και την «Αγία Οικογένεια», το εμβληματικό έργο του Μαρξ και του Ένγκελς «επιστράτευσε» ο πρώην υπουργός και νυν κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Ads

Ο Γ. Στουρνάρας μίλησε για δολοφονία χαρακτήρων και για μεθοδεύσεις, σημειώνοντας πως «αν η πολιτική πάψει να είναι η τέχνη του πραγματικού και του εφικτού, αν την πολιτική αντιπαράθεση την αντικαταστήσει  η σπίλωση των άλλων,  τότε όπως έγραψε ο  Μαρκ και ο Ένγκελς  τη θέση της πολιτικής την καταλαμβάνει η αυταπάτη της πολιτικής».

«Η υπόθεση των κατηγοριών αποτελεί μία σκευωρία με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Μία σκευωρία που πλήττει την ίδια τη Δημοκρατία», είπε, ζητώντας να αποκαλυφτούν οι μάρτυρες.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «αν και τα δέκα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, αλλά και σύσσωμη η Αντιπολίτευση, ζήτησαν να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης, η πλειοψηφία της Επιτροπής το αρνήθηκε», υποστηρίζοντας πως αυτό συνέβη διότι «φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας», επειδή «εκτιμήθηκε ότι η μη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης, θα συντηρήσει μέρος της συκοφαντικής λάσπης» και «θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι και μάλιστα πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση».

Ads

Τέλος ζήτησε από την Ολομέλεια να εξετάσει «σε βάθος την υπόθεση σε όλες της τις διαστάσεις».