«Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του πρωθυπουργό στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ. Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας δεν έκανε καμία αναφορά περί μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Ads

«Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για την αποστροφή του πρωθυπουργού για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης («θα δούμε»).

Ο υπουργός Οικονομικών, που  βρίσκεται μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως άμεσο σχέδιο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά περιέγραψε και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Όπως σημείωσε, ο πρωθυπουργός ανέφερε τη λέξη «εξωστρέφεια», διευκρινίζοντας πως αυτή «σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές»

Ads

«Όταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σαφές πως  «είναι πολύ νωρίς ακόμη γι’ αυτό». «Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.