Τη λύση στο μυστήριο της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικές αρχές. Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, την ίδια στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε στοχευμένες προσαγωγές.

Ads

Η άτυχη γυναίκα, σημαντική επιστήμονας που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck και είχε έρθει στην Κρήτη για ένα σεμινάριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, εξαφανίστηκε το μεσημέρι στις 2 Ιουλίου, όταν όπως εικάζεται, πήγε για τρέξιμο. Μία εβδομάδα αργότερα, το άψυχο σώμα της βρέθηκε μέσα στο δαιδαλώδες σύμπλεγμα των παλαιών γερμανικών αποθηκών πυρομαχικών στο Μάλεμε. Eνα σημείο άγνωστο, ακόμα και για τους κατοίκους της περιοχής. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, συνηγορούν στο ότι η 60χρονη δεν δολοφονήθηκε στη σπηλιά, αλλά κάπου αλλού και ο δράστης ή οι δράστες, μετέφεραν το άψυχο σώμα της εκεί, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά, από το Κολυμπάρι.

Οπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, οι εργαστηριακές εξετάσεις αφορούν τόσο διάφορα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής, όσο και αρκετά ευρήματα από τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στην τοποθεσία όπου πετάχτηκε η σορός της βιολόγου μετά τη δολοφονία. 

Την ίδια ώρα καθημερινά οι Αρχές προχωρούν σε προσαγωγές υπόπτων οι οποίες είναι στοχευμένες. Τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή γνώριζαν πως η συγκεκριμένη στοά δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό γι’ αυτό και εντόπισαν όλους όσους γνώρισαν για την ύπαρξή της. Από τους υπόπτους παίρνουν γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει η τυχόν ταυτοποίησή τους με υλικά που έχουν βρεθεί τόσο πάνω στην ίδια την 60χρονο βιολόγο, όσο και στο χώρο όπου βρέθηκε το πτώμα της.

Ads