Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα το πρωί πλοίο με περίπου 1.350 μετανάστες από την Κω.

Ads

Στο λιμάνι της Κω αναμένεται να καταπλεύσει την Παρασκευή το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ Lines, στο οποίο θα εγκατασταθούν πρόσφυγες, στους οποίους θα παρέχεται πλήρης σίτιση. Το πλοίο έχει χωρητικότητα 2.500 άτομα και η ναύλωσή του αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου θα έχουν μεταφερθεί στον Ελαιώνα όλοι οι πρόσφυγες που έχουν καταλύσει το τελευταίο διάστημα στο Πεδίον του Άρεως, προερχόμενοι από τα ελληνικά νησιά.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα έχει το μεσημέρι η αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ads

Τη συνάντηση είχε ανακοινώσει μέσω Twitter και ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης που ασχολούνται με το μεταναστευτικό ζήτημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατεπείγοντα προβλήματα.