Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα, μετά τις 17:00, ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός. Οι δύο της ηγεσίας της νεοναζιστικής οργάνωσης θα κρατηθούν σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά στις γυναικείες φυλακές και θα προαυλίζονται ξεχωριστά.

Ads

 
Πληροφορίες ανέφεραν πως στη διοίκηση των φυλακών επικρατούσε προβληματισμός για την κράτηση των χρυσαυγιτών καθώς μετά την είδηση πως τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό επικράτησε αναστάτωση στους κρατούμενους. Μάλιστα όταν οι αυτοκινητοπομπή με τα συλληφθέντα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης έφτασε στον Κορυδαλλό ακούστηκαν φωνές και συνθήματα. 

Ανεπιθύμητοι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και για τους κρατούμενους της 6ης πτέρυγα των φυλακών, της λεγόμενης «VIP», οι οποίοι αντέδρασαν στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι νεοναζί αρχικά σε αυτήν. Τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε ανακαινισμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά, στα οποία δεν έχει κρατηθεί κανένας άλλος μέχρι στιγμής. 

Ο πυρηνάρχης της ΤΟ Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, θα μεταφερθεί τελικά στις φυλακές Μαλανδρίνου, αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως και αυτός θα κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα της Θήβας η χρυσαυγίτισα ανθυπαστυνόμος του τμήματος Πειραιά γνωστή ως «Βέτα».