Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» με ήπια συμπτώματα. Μέσω συνεργατών του, έστειλε μήνυμα προς όλους να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. «Με πίστη στο Θεό, θα νικήσουμε» ανέφερε ο Ιερώνυμος. Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Ads

Ο Αρχιεπίσκοπος διαγνώστηκε θετικός τη Δευτέρα (16/11) αν και είχε ήπια συμπτώματα την Τετάρτη ανέβασε πυρετό και οι γιατροί του σε συνεργασία με τον Σωτήρη Τσιόδρα αποφάσισαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, αρχικά σε μονόκλινο δωμάτιο και στη συνέχεια σε Μονάδα Αυξημένη Φροντίδας (ΜΑΦ). 

Τη φροντίδα του Αρχιεπισκόπου, έχει αναλάβει προσωπικά η Αναστασία Κοτανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός». «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος, εισήχθη σήμερα στις 07:40 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις. Σύντομα θα ακολουθήσει νεώτερο ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν είναι ο μοναδικός από την ηγεσία της εκκλησίας που έχει βγει θετικός. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως πολλοί μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό, ενώ ο Μητροπολίτης Λαγκαδά έχασε τη μάχη για τη ζωή από τον covid-19. 

Ads

Μετά την ανακοίνωση της νοσηλείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησης των κανόνων και των μέτρων «για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής».