Στα χέρα της Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες που διενήργησαν τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ads

Οι έρευνες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας σε κέντρο Αθήνας, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Παράλληλα οι δικαστικές Αρχές έχουν στην κατοχή και διενεργηθείσα αλληλογραφία προκειμένου να την αξιολογήσουν. Πλέον η υπόθεση περνά στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει τα στοιχεία και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλέσει μάρτυρες για κατάθεση.

Ειδικότερα, μετά από την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας σε ακίνητα της δομής την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, βρέθηκε πολύ μεγάλο ποσό, ενώ οι έλεγχοι των Αρχών τις τελευταίες ημέρες για τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου είναι σαρωτικοί. Έπειτα από τις αναφορές για ποσά που ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ σε προσωπικούς λογιαρισμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρα, ένα νέο εύρημα βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης: Σε χρηματοκιβώτιο στη δομή του Κολωνού, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, βρέθηκαν 350.000 ευρώ. 

Από τον οικονομικό έλεγχο και την έως τώρα έρευνα εκτιμάται ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» διαθέτει περισσότερα από 150 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα αποθεματικά της έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ads

Οι θυρίδες του Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εύρεση 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευση τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά. 

Υπενθυμίζεται πως με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες που εντοπίστηκαν.

Αυτό που επισήμαναν αρμόδιες πηγές είναι ότι θα ελεγχθούν τα πάντα. «Οτιδήποτε ανήκει στην ιδιοκτησία των συγκεκριμένων προσώπων θα ελεγχθεί, είτε αυτό είναι σπίτι, είτε αυτό είναι εγκαταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έχουμε πραγματοποιήσει έρευνες εκτός από την περιοχή της Αττικής μεταξύ άλλων και στην Καλαμάτα αλλά και στην Χίο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμαναν από την οικονομική αστυνομία, η έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας την Δευτέρα ήταν νομοτελειακή κίνηση προκειμένου να μην «εξαφανιστούν» χρήματα ή και έγγραφα που πιθανόν έχουν στη διάθεσή τους. Η έφοδος έγινε σε δύο σπίτια στον Κολωνό και σε εκείνο της Ραφήνας και μάλιστα στο ένα από τα δύο διαμερίσματα του Κολωνού, τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της έρευνας και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr και ήταν συνεργάσιμοι με τις Αρχές.

Ο οικονομικός έλεγχος, αποκάλυψε πως η Σταματία Γεωργαντή είχε επίσης 350.000 ευρώ κρυμμένα σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι στον Κολωνό. Μάλιστα, στους αστυνομικούς φέρεται να δήλωσε ότι είχε τα χρήματα σπίτι για να τα  μετρήσει. Επίσης, η πρεσβυτέρα κατέθεσε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κιβωτού, μια κατάθεση – μυστήριο που έγινε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το πώς και πού βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό στην κατοχή της.