Μετά από μια νύχτα στο αστυνομικό τμήμα Λαμίας, ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα. Κλειστές παραμένουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τα ιδιωτικά εμπορικά καταστήματα στη Στυλίδα ενώ οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Ads

Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας οδηγείται σήμερα ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος συνελήφθη χθες, κατηγορούμενος για φθορά ξένης περιουσίας και παρακώλυση συγκοινωνιών επειδή γκρέμισε χθες, όπως έκανε και τη Δευτέρα, κιγκλιδώματα στην Εθνική οδό, με στόχο να ανοίξει παράδρομο για να μπορούν οι κάτοικοι να μετακινούνται ελεύθερα. Σημειώνεται πως οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν 2,6 ευρώ κάθε φορά που διέρχονται από τα τοπικά διόδια για να πάνε στα κτήματά τους.

Ο δήµαρχος Στυλίδας πήγε αυτοβούλως και μόνος του στο αστυνοµικό τµήµα της περιοχής και παραδόθηκε χθες αφού οι αστυνομικοί αδυνατούσαν να τον βρουν μακριά από κατοίκους για να προχωρήσουν στη σύλληψή του. Στη συνέχεια, οι κάτοικοι της Στυλίδας συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνοµική Διεύθυνση.

Αργά το απόγευµα δημιουργήθηκε ένταση κοντά στα διόδια της Πελασγίας όταν συνεργεία της εταιρείας επιχείρησαν να τοποθετήσουν εκ νέου τις πλαϊνές µπάρες και να φράξουν ξανά τις διαβάσεις που άνοιξαν τα µηχανήµατα του Δήµου Στυλίδας. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες επενέβησαν και δεν επέτρεψαν στα συνεργεία της εταιρίας να επισκευάσουν και να αποκλείσουν τις διαβάσεις.

Ads

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Μεταφορών μετά από συμφωνία του με την κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, θα διανεµηθούν εκ νέου περίπου 1.000 κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας σε κατοίκους του Δήµου Στυλίδας.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια που βαραίνει πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση» τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, που προχώρησε στο γκρέμισμα των κιγκλιδωμάτων «διαμαρτυρόμενος για τη ληστεία των διοδίων που διαπράττουν οι μεγαλοκατασκευαστές με τη στήριξη ΠαΣοΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ». Μάλιστα, ζητά από το λαό να καταδικάσει τη σύλληψη γιατί «στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και ποινικοποιεί τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, για την κατάργηση των αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Στο πλευρό του δημάρχου Στυλίδας τάσσεται και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια και ζητά την άμεση απελευθέρωσή του ενώ καλεί τους πολίτες στην Παμφθιωτική ανοιχτή συνέλευση, το Σάββατο 15-1-11, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας (πλατεία Διάκου) όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων.