Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου o θείος του Μάριου Παπαγεωργίου, που χθες το πρωί έβγαλε ένα περίστροφο και πυροβόλησε τέσσερις φορές σκορπίζοντας τον πανικό στον προαύλιο χώρο του Εφετείου στην οδό Λουκάρεως.

Ads

Η ξαδέλφη του που βρέθηκε επίσης στα δικαστήρια και ήταν μπροστά και στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς δήλωσε: 

«Ήμασταν απ’ έξω όλα ήταν εντάξει και σε κάποια στιγμή μου λέει: “μου κρατάς το τσαντάκι για να πάω μέσα;”. Το κράτησα δεν έβαλα κάτι στο μυαλό μου γιατί υπέθεσα πως μάλλον είχε μέσα λεφτά. Ούτε καν έβαλα στο μυαλό μου ότι είχε μέσα όπλο αφού και τώρα συγχύζομαι που μέσα είχε όπλο και το κράταγα εγώ. Όπως ήμουν γυρισμένη ακούω ένα μπαμ μπαμ και βλέπω ψηλά ένα χέρι. Τώρα το πιστόλι δεν ξέρω αν το είδα. Έμεινα άναυδη, πήγα κοντά του, τον αγκάλιασα και του είπα: “τι έκανες;” γιατί δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε». 

Το βίντεο με τους πυροβολισμούς

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο θείος του θύματος αφού πυροβόλησε αποχώρησε, χωρίς αρχικά να τον εμποδίσει κανείς αστυνομικός. Αφού κόντευε να βγει από το προαύλιο δυο αστυνομικοί με πολιτικά της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, εμφανίστηκαν και έπεσαν πάνω του. Τελικά τον συνέλαβαν. 

Ads

Έρευνα για την αργοπορημένη σύλληψη 

Κορυφαία πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε στο real.gr πως η έρευνα για το περιστατικό θα γίνει προς κάθε κατεύθυνση ως προς τον χρόνο αντίδρασης των αστυνομικών, από τη στιγμή των πυροβολισμών έως τη σύλληψη. «Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Θα δει η αστυνομία τον σχεδιασμό, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη», δήλωσε η πηγή και πρόσθεσε ότι ζήτησε απαντήσεις από την ΕΛΑΣ που υποστηρίζει ότι ο ένοπλος συνελήφθη ενενήντα δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς.

Τις καταθέσεις που θα λάβει η Αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Εφετείο αναμένει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει για τα μέτρα ασφαλείας.

Τέλος όπως σημειώνει το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα το πτώμα του Μάριου αλλά και οι συνεχόμενες αναβολές της δίκης ήταν οι λόγοι που τον ώθησαν σε αυτό το σημείο. Το ίδιο κατέθεσε και ο δράστης στους αστυνομικούς.