Την πόρτα του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, πέρασε το Σάββατο ο Γιώργος Αποστολόπουλος ως ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης της απόπειρας δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη, μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών και σχετικού οπτικοακουστικού υλικού. Στην κατάθεσή του ο Γιώργος Αποστολόπουλος υποστήριξε πως στόχος του ήταν να καταγγείλει τον Παύλο Χαϊκάλη για χρηματισμό, αλλά τον πρόλαβε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σημειώνεται πως για την υπόθεση συνεδρίασε και η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, στην οποία αποφασίστηκε να μην προβληθεί το βίντεο και να ζητηθεί από τις εισαγγελικές αρχές η επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ads

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος κλήθηκε από τον εισαγγελέα ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή. Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως στόχος του ήταν να προστατέψει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Είμαι πάντα ΑΝΕΛ», είπε, ενώ τόνισε ότι «ο Χαϊκάλης τον πλησίασε και του ζήτησε χρήματα για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα». Σημειώνεται πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στον Σκάι, το πρωί του Σαββάτου, παραδέχτηκε πως είχε οικονομικές διαφορές με τον Γιώργο Αποστολόπουλο καθώς του είχε δώσει 5.000 ευρώ για να τα επενδύσει σε χρηματιστηριακά προϊόντα στο εξωτερικό, όμως δεν του τα επέστρεψε ποτέ. 

imageΌπως τόνισε ήθελε να καταγγείλει για χρηματισμό τον Παύλο Χαϊκάλη αλλά τον πρόλαβε. Μάλιστα επισήμανε πως για αυτόν το λόγο παρακολουθούσε και κατέγραφε και εκείνος τις συνομιλίες με τον Χαϊκάλη. Ενισχύοντας το επιχείρημά του δήλωσε πως μέχρι πρόσφατα ήταν οικονομικός σύμβουλος του Πάνου Καμμένου, ενώ υπήρξε και ο συντάκτης του οικονομικού προγράμματος του 2012. «Θα δώσω και άλλα στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη μειωμένη ηθική του Χαϊκάλη», δήλωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως υπήρξε σύμβουλος τουλάχιστον τριών πρωθυπουργών αλλά και υπουργών και τραπεζιτών.

Εξερχόμενος ο Αποστολόπουλος δεν έκανε κάποια δήλωση, εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα, ωστόσο ο δικηγόρος του, Παύλος Σαράκης, ανέφερε πως «η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ». Δόθηκαν εξηγήσεις, δεν ζητήθηκε προθεσμία και αποσαφηνίστηκε η πραγματικότητα, είπε, σημειώνοντας πως «δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα». «Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης. Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Ο κ. Αποστολόπουλος αποκάλυψε συνομιλίες που έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά», υπογράμμισε.

«Το έκανε για να δείξει ποσό ανήθικος ειμαι και να το πει στο Καμμένο. Είχε τόσο καιρό υλικό και δεν του το έδειχνε; Τι περίμενε; Να φτάσουμε στη τρίτη ψηφοφορία για να με εκβιάσει εμένα και τους ΑΝΕΛ να πούμε ναι; Όχι μωρέ!!!! Απλά το έκανε μόνος του για να δείξει οτι είμαι ανήθικος. Δεν υπάρχει άλλος σκοπός. Πόση τρέλα θεέ μου;», ήταν το σχόλιο του Παύλου Χαϊκάλη στο Facebook. Λίγο αργότερα μιλώντας στο Mega κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές να δώσουν όλο το υλικό στη δημοσιότητα για να φανεί η αλήθεια. Παράλληλα προκάλεσε οποιονδήποτε τον αμφισβητεί να του κάνει μήνυση.

Ads

image

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εντός του Σαββατοκύριακου ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για συμπληρωματική κατάθεση τον Παύλο Χαϊκάλη, ενώ δεν αποκλείται να κληθεί και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ήταν αυτός που παρέλαβε το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του βουλευτή με τον καταγγελλόμενο και το επεξεργάστηκε. Ανάλογα με τις καταθέσεις που θα λάβουν δεν αποκλείεται να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση οι Χαϊκάλης – Αποστολόπουλος και Χαϊκάλης – Λαζόπουλος.

Σημειώνεται πως ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του υλικού του βουλευτή Παύλου ΧαΪκάλη, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανήρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.

Διαβάστε αναλυτικά για την υπόθεση: Ντοκουμέντο από την απόπειρα δωροδοκίας – Μήνυση Σαμαρά κατά Χαϊκάλη

Εν τω μεταξύ το Σάββατο το πρωί στη Βουλή συνεδρίασε και η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Σημειώνεται πως στην Επιτροπή αποφασίστηκε να μην προβληθεί το βίντεο (λόγω προσβολής, δεοντολογικών λόγων κλπ). Κατά της προβολής τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βασίλειος Υψηλάντης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. Υπέρ της προβολής του βίντεο τάχθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια, ο βουλευτής της ΧΑ, Δημήτρης Κουκούτσης και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

imageΠαράλληλα ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης επισκέφτηκε την εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη και ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαλεύκανση της υπόθεσης. «Ζήτησαν από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκ μέρους της επιτροπής, την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκαθάριση της υπόθεσης-βεβαίως να ερευνηθεί σε βάθος αλλά και με ταχύτητα- προκειμένου το κλίμα που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς να σταματήσει», δήλωσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έξω από την εισαγγελία.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να κληθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης για τη δήλωσή τους.  Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση μέσω της οποίας καλούνται οι ‘Ελληνες βουλευτές να σεβαστούν το κοινοβούλιο και τους συναδέλφούς του και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους σεβασμό.