Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και δύο πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, οι Μιχάλης Λιάπης και Γιώργος Βουλγαράκης φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος,  όπως προκύπτει από κατάθεσή του Γιώργου Ζωγραφάκη, ιδιοκτήτη και νόμιμου εκπροσώπου 19 εταιρειών του ομίλου Καρούζος. 

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο πρωθυπουργός ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέστειλε έγγραφο στη Βουλή με το οποίο επιβεβαίωνε ότι 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, καθώς εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό».

Για το θέμα του ελέγχου των πολιτικών προσώπων θα συνεδριάσει στις 26 Σεπτεμβρίου η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών. 

Ads

«Υπό το βάρος των αποκαλύψεων έκανε την ανάγκη φιλότιμο ο κ. Σαμαράς», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να πάει ο φάκελος των «32» και στη Βουλή. «Ατιμωρησία αλά Siemens, τέλος», πρόσθεσε.