Ads

Την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων ενός εκ των συλληφθέντων της διπλής ληστείας στην Κοζάνη με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στη «γιάφκα» της Καλλιθέας, στην οδό Σαπφώ 182, των Πυρήνων της Φωτιάς, ανακοίνωσε η αστυνομίας. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε πως τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είναι «καθαρά». 

 
Πρόκειται για τον 20χρονο συλληφθέντα και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του είχαν βρεθεί σε σταθερά σημεία του διαμερίσματος της Καλλιθέας, το οποίο είχε νοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. 

Σημειώνεται πως δύο ακόμα εκ των συλληφθέντων σχετίζονται με τους Πυρήνες της Φωτιάς. Ειδικότερα σε βάρος του 25χρονου και του 22χρονου, που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Οι δυο τους οδηγήθηκαν την Κυριακή το το απόγευμα στον Εισαγγελέα Εφετών. Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο και οι τέσσερις συλληφθέντες, ηλικίας 20 έως 25 ετών, μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για την απολογία τους.
 
Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, αντίσταση, διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη».
 
Και οι τέσσερις συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα από τα ξημερώματα και κρατούνται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση. 

Ads

Διαβάστε επίσης: