Στον ανακριτή Χανίων οδηγήθηκαν σήμερα, οι 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τους εμπρησμούς στην Εβραϊκή Συναγωγή. Πρόκειται για τους δύο Βρετανούς 32 και 22 χρόνων, έναν Έλληνα 23 χρόνων και ένα εκ των δύο Αμερικανών που καταζητούνταν για την υπόθεση.

Ads

Οι δύο Βρετανοί και ο Έλληνας θα απολογηθούν αύριο το πρωί, ενώ ο Αμερικανός πήρε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και οι 4 συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμη Αμερικανό που θεωρείται πως βρίσκεται εκτός Ελλάδος, κατηγορούνται – εκτός του εμπρησμού – και για σύσταση εγκληματικής ομάδος με διαρκή δομή και δράση, κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος

. Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και σύμφωνα με την ομολογία του 24χρονου Έλληνα, και οι πέντε συμμετείχαν στην πρώτο εμπρησμό της συναγωγής στις 5 Ιανουαρίου, ενώ στον δεύτερο εμπρησμό – από τον οποίο προκλήθηκαν και οι μεγαλύτερες καταστροφές – συμμετείχαν μόνο οι δύο Βρετανοί και ο Έλληνας, ενώ ως «εγκέφαλος» φέρεται ο 32χρονος Βρετανός.

Ads