Το μέλλον του ασύλου και των χιλιάδων διορισμών που έχουν δρομολογηθεί στην εκπαίδευση από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι δύο από τα σημαντικά ζητήματα στα οποία απέφυγε να αναφερθεί η νέα υπουργός Παιδείας κατά την οµιλία της στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Ads

Είπε μόνο ότι η Παιδεία καθορίζει το παρόν και το µέλλον της χώρας και γι’ αυτό απαιτούνται ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.

Ο Κώστας Γαβρόγλου, αναφέρθηκε στο έργο που έγινε το προηγούµενο διάστηµα και ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις πραγµατικές της προθέσεις όσον αφορά τους διορισµούς των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι αυτοί «είναι απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθµη λειτουργία της δηµόσιας εκπαίδευσης».

Ο απερχόµενος υπουργός είπε ότι έχει εκδοθεί η Πράξη Υπουργικού Συµβουλίου για τους 10.500 διορισµούς και έχει προγραµµατιστεί η υλοποίησή τους στις δύο βαθµίδες της εκπαίδευσης. Εχει υποβληθεί σχετικό αίτηµα προς το ΑΣΕΠ και εκκρεμεί η έκδοση προκήρυξης εκ µέρους του ΑΣΕΠ για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Ads