Συνεχίζεται η κατάληψη των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, στην πλατεία Κοτζιά, την οποία ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα.

Ads

Η δημοτική αρχή διαμηνύει στους συμβασιούχους ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει πάση θυσία την ερχόμενη Δευτέρα για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό έργο του 2011. Παράλληλα τους καλεί, στην περίπτωση που ματαιωθεί κι αυτή η συνεδρίαση, να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη, καθώς ο δήμος θα μείνει «μετέωρος» και δεν θα έχει να πληρώσει κανέναν εργαζόμενο. Σημειώνεται ότι οι δήμοι έχουν προθεσμία για τις εγκρίσεις των προϋπολογισμών μέχρι τις 31 Μαρτίου.

«Αν συνεχιστεί η κατάληψη, κρίνεται η λειτουργία του δήμου. Κανείς δεν μπορεί να γίνει τσάμπα επαναστάτης. Εμείς ανακοινώσαμε ότι τη Δευτέρα έχουμε δημοτικό συμβούλιο. Αν οι συμβασιούχοι δεν αποχωρήσουν από την αίθουσα, ας πάρουν ευθύνη και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δήμου που θα μείνουν απλήρωτοι», δήλωσε στην εφημερίδα «Εθνος» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τ. Μπέης.

Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι ωστόσο σκοπεύουν να μην παρεμποδίσουν τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο πρόεδρος εργαζομένων του δήμου Αθηναίων, Β. Πολυμερόπουλος, τονίζει ότι ήδη έχουν γνωστοποιήσει στον δήμαρχο την πρόθεσή τους να εκκενώσουν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση.

Ads

«Δεσμευθήκαμε ότι οι καταληψίες θα βγουν από την αίθουσα για όση ώρα διαρκέσει η συνεδρίαση. Δεσμευθήκαμε και να περιφρουρήσουμε τον χώρο. Ωστόσο, ο Γ. Καμίνης ζήτησε να λήξει η κατάληψη για να γίνει η συνεδρίαση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.