Προσκόμματα φαίνεται πως θέτει πλέον ο η γερμανική ανάδοχος εταιρεία Fraport AG σέ ό,τι αφορά τη σύμβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, ζητώντας να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι Γερμανοί δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, ενώ είχαν φτάσει στο σημείο να ισχυρίζονται πως η προσφορά τους δεν ήταν δεσμευτική και να εξέταζαν την πλήρη αποχώρηση.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Στέφαν Σούλτε είχε συναντηθεί στα τέλη Απριλίου με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη για το θέμα αυτό, ενώ υπενθυμίζονται και τα διαβήματα του πρωθυπουργού του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Εσσης (το οποίο ελέγχει το 31,35% της γερμανικής εισηγμένης) Βόλκερ Μπούφερ στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για εγγυήσεις ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η προσφορά της Fraport (σε κοινοπραξία με τη Slentel Ltd, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου) πέρυσι τον Νοέμβριο προέβλεπε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως βάσει του πληθωρισμού.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Fraport που πήρε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια