Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ ζητά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καθώς λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν οι 833 κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος δεν έχουν ανοίξει από το το πρωί της Κυριακής, στις 7:00, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ads

Μετά από συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και πρόταση για συνέχιση των εσωκομματικών εκλογών με χειρόγραφη καταγραφή, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος απείλησε ακόμη και με απόσυρση της υποψηφιότητάς του αν δεν αναβληθεί η διαδικασία. 

«Δυστυχώς υπαρχουν προβλήματα στη διαδικασια εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν αναμένοντας ενημέρωση» ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Αδιανόητο να υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι Νεοδημοκράτες. Ζήτω άμεση ομολοποίηση της κατάστασης», ανάρτησε στο δικό του λογαριασμό στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Μην ξεκινήσετε να πηγαίνετε ακόμη. Μόλις έχω νέα για το συστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κοσμο» αναφέρει η αναρτηση του ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Οι κάλπες θα έπρεπε να ανοίξουν στις 7 το πρωί και να κλείσουν στις 7 το βράδυ και το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα με την ενσωμάτωση του 10% των τμημάτων θα έπρεπε κανονικά να ανακοινωθεί περίπου στις 20:30 το βράδυ.