Την «πολιτική συναλλαγή Μαντούβαλου και τις δηλώσεις Καρατζαφέρη» επισημαίνει ως επιπλέον πλεονέκτημα της υποψηφιότητάς του στο δεύτερο εκλογικό γύρο ο κ. Γιάννης Μίχας. «Δεν είμαι επισκέπτης στην πόλη μου», δηλώνει με έμφαση από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά διατυπώνουν στο tvxs.gr το βασικό τους πλεονέκτημα, όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται.

Ads

Αναφορικά με το μήνυμα του πρώτου εκλογικού γύρου, ο κ. Μίχας θεωρεί ότι οι πολίτες «προσυπέγραψαν την καθαρή συμφωνία που προτείναμε για την αναγέννηση του Πειραιά» και προσθέτει: «η δυναμική αυτή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, ακόμα αποφασιστικότερη, εάν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι Δημοτικές Εκλογές δεν έσπρωχναν στην αποχή, την κρισιμότερη πλειοψηφία των πολιτών». Ο κ. Μιχαλoλιάκος δηλώνει ότι «ο λαός αντέδρασε, στις απειλές και τους εκβιασμούς της Κυβέρνησης και ταυτόχρονα έθεσε τις βάσεις ώστε αυτή την Κυριακή να φτιάξει την οχύρωση που χρειαζόμαστε για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης».

Τι θεωρείτε ως το βασικό πλεονέκτημα της υποψηφιότητας την οποία αντιπροσωπεύετε;

Γιάννης Μίχας
Μέχρι τον α’ γύρο των εκλογών θεωρούσα ως το κυριότερο πλεονέκτημα της υποψηφιότητάς μου την αυτοδιοικητική μου διαδρομή στη Νομαρχία Πειραιά και την πληρότητα του προγραμματικού λόγου του συνδυασμού μου. Μετά τα όσα συνέβησαν με την πολιτική συναλλαγή Μαντούβαλου και τις δηλώσεις Καρατζαφέρη θεωρώ πως σε αυτά προστέθηκε ακόμη ένα. Η υποψηφιότητά μου προσβλέπει να αναδειχθεί μέσα από μια δημοτική πλειοψηφία ενεργών πολιτών και όχι μέσα από μία δημοτική μειοψηφία παλαιοκομματικών συναλλαγών και αδιαφανών συμφωνιών κάτω από το τραπέζι. Ο Πειραιάς δεν θα γίνει τρόπαιο κομματικών ανταγωνισμών, θα δώσει τη δημοκρατική του απάντηση την Κυριακή το βράδυ.

Ads

Βασίλης Μιχαλολιάκος
Θα έλεγα απλά, ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάνε ότι δεν είμαι επισκέπτης στην πόλη μου, όπως πχ ο κος Μίχας, δεν ζω τα προβλήματα αραιά και που, μένω στη πόλη, ζω τα προβλήματα κάθε μέρα με τους συμπολίτες μου. Δεν μπορώ άλλο να βγάζω τα εγγόνια μου βόλτα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ΟΡΑΜΑ – ΣΧΕΔΙΟ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Αυτά νομίζω ότι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας μου, αλλά επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι πέραν αυτών αυτό που νιώθω εγώ ως βασικό χαρακτηριστικό είναι η αγάπη μου για τον Πειραιά.

Σχόλιο για την 7η Νοεμβρίου

Γιάννης Μίχας
Εκλαμβάνω την πλειοψηφία των συμπολιτών μου που μου έδωσε το μεγάλο προβάδισμα του Α’ Γύρου ως μία πλειοψηφία πολιτών που συνειδητά, με καθαρό μυαλό και ανοιχτή καρδιά προσυπέγραψαν την καθαρή συμφωνία που προτείναμε για την αναγέννηση του Πειραιά. Η δυναμική αυτή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, ακόμα αποφασιστικότερη, εάν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι Δημοτικές Εκλογές δεν έσπρωχναν στην αποχή, την κρισιμότερη πλειοψηφία των πολιτών. Σε αυτούς τους πολίτες απευθύνουμε ανοικτό προσκλητήριο συμμετοχής ώστε στον β’ γύρο να διαμορφωθεί μια γνήσια αυτοδιοικητική πλειοψηφία έτοιμη και ικανή να εργαστεί για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης.

Βασίλης Μιχαλολιάκος
Σε αυτές τις εκλογές οι τοπικές κοινωνίες επέλεξαν με ποια πρόταση, με ποιο σχέδιο, με ποια λίστα προτεραιοτήτων και τελικά με ποιους ανθρώπους θα προχωρήσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση απέτυχε στην προσπάθεια της να προβάλλει την κρίση και το Μνημόνιο για να καλύψει την αδυναμία της να προστατεύσει τους πολίτες από τις επιπτώσεις της δύσκολης συγκυρίας. Απέναντι σε αυτά ο λαός αντέδρασε, στις απειλές και τους εκβιασμούς της Κυβέρνησης και ταυτόχρονα έθεσε τις βάσεις ώστε αυτή την Κυριακή να φτιάξει την οχύρωση που χρειαζόμαστε για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.