Το πλοίο «Ismail Sener» διεμβόλισε το ψαροκάικο που μετέφερε μετανάστες και βυθίστηκε το Σάββατο 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας, όπως αναφέρουν μαρτυρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, οι διασωθέντες τονίζουν ότι όταν έγινε ο διεμβολισμός χάθηκαν οι αγνοούμενοι μετανάστες, οι οποίοι συνεθλίβησαν ανάμεσα στα δύο πλοία.

Ads

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι τότε γέμισε η θάλασσα αίματα και το πλοίο γέμισε νερά. Αναφέρεται ότι όταν το ολλανδικό πλοίο έφτασε στο σημείο για να μεταφέρει τους μετανάστες, το ψαροκάικο ήταν μισοβυθισμένο, γεγονός που από μόνο του δεν δικαιολογεί τον αριθμό των ατόμων που αγνοούνται.

Το «Ismail Sener» είναι τούρκικο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, επίσημα όμως φέρει σημαία Παναμά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από τη Μυτιλήνη και πάει προς Δαρδανέλλια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvxs, το λιμενικό ήξερε ότι το πλοίο βρισκόταν στην περιοχή όταν έγινε το ναυάγιο, ωστόσο δεν έγιναν έρευνες για να διαπιστωθεί αν ο διεμβολισμός έγινε επίτηδες ή αν το πλοίο απλά προσπαθούσε να περισυλλέξει τους μετανάστες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πλοίο, μετά τον διεμβολισμό, αποχώρησε από το σημείο χωρίς να προσφέρει βοήθεια.

Σήμερα, οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν από την Κέρκυρα, πιθανότατα στην Ημαθία ή στην Πέλλα. Κάτοικοι της περιοχής – αλληλέγγυοι στους μετανάστες κατευθύνονται έξω από το χώρο όπου κρατούνται οι μετανάστες, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια να μην μεταφερθούν.

Ads