Το υπουργείο Παιδείας φέρεται να εξετάζει την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων στις Πανελλαδικές, οι οποίες καταργήθηκαν πριν από ένα μήνα με σχετικό νόμο.

Ads

Το ζήτημα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και καθηγητές, οι οποίοι ζητούσαν την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων. Το υπουργείο προχώρησε στην κατάργηση των επαναληπτικών επικαλούμενο τον μεγάλο αριθμό των ψεύτικων ασθενειών που χρησιμοποιούν προσχηματικά πολλοί υποψήφιοι για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Σημειώνεται πως βάσει των στοιχείων που επικαλείται το υπουργείο, πριν την καθιέρωση του θεσμού των επαναληπτικών εξετάσεων τα περιστατικά μαθητών που έχαναν τις εξετάσεις λόγω ασθένειας ήταν περίπου 5 με 6. Ωστόσο μετά την καθιέρωση των επαναληπτικών εξετάσεων ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε ξαφνικά σε 2.000 για να περιοριστεί περίπου σε 1.000, μετά την αυστηροποίηση των κριτηρίων.

Από το υπουργείο αναφέρουν πως «φέτος έχουν προκύψει σημαντικά νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν». Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν άμεσα καθώς σε τρεις μήνες θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Από το υπουργείο αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν «σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ads

Παράλληλα, το υπουργείο τονίζει ότι τέτοια θέματα και η επίλυσή τους «δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης της δύσκολης ψυχολογικής οικονομικής πίεσης των παιδιών και των οικογενειών τους».