Για «προγραμματισμένη συνάντηση» του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Πέτρου Μαυροειδή, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές, μετά από τα τουρκικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Έλληνας πρεσβευτής εκλήθη σήμερα στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ads

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρέσβη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών «ήταν προγραμματισμένη από την περασμένη Παρασκευή».

Να σημειωθεί ό τι σήμερα το πρωί, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε την ανακοίνωση Κοτζιά για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια. 

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός.   

Ads