Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα ο Έλληνας πρέσβης στην Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο εκφράσθηκε η «έντονη διαμαρτυρία» του Κρεμλίνου για τις «συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράς», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ads

Αναλυτικότερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σήμερα κλήθηκε ο ‘Ελληνας πρέσβης, «στον οποίο εκφράσθηκε έντονη διαμαρτυρία αναφορικά με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς, σχετικά με την κατάσταση γύρω από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου δύο ακόμα πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, με σειρά αναρτήσεων στο Twitter «συντήρησε» την ένταση στις ελληνο – ρωσικές σχέσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρέσβης στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση των δυο μερών ήταν «φιλική». 

Ads