Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με εντολή Εισαγγελέα, οδηγείται η γυναίκα, η οποία χθες έριξε ένα ποτήρι με νερό στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την ώρα που ο τελευταίος γευμάτιζε σε γνωστό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα πλησίασε τον υφυπουργό, ζητώντας να φωτογραφηθεί μαζί του αλλά κατόπιν πήρε ένα ποτήρι νερό και τον κατέβρεξε αρχίζοντας να φωνάζει. Επενέβησαν τότε οι άντρες της φρουράς των δυο πολιτικών και τελικά η γυναίκα προσήχθη.

Κατόπιν έγινε γνωστό ότι συνελήφθη αφού ο Νίκος Χαρδαλιάς κατέθεσε μήνυση. Σήμερα παρουσιάστηκε στον Εισαγγελέα. Φτάνοντας στα δικαστήρια, αρχικά ανέφερε πως θα προβεί αργότερα σε δηλώσεις για τους λόγους που την οδήγησαν στην πράξη αυτή, ωστόσο μερικά δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να φωνάζει πως το έκανε γιατί «αυτός και όλοι οι άλλοι καταστρέφουν την Ελλάδα μας με τους λαθρομετανάστες ISIS που τους φέρνουνε εδώ για να γίνουμε μουσουλμάνοι».

Ύστερα από έντονη στιχομυθία που είχε με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης ο τελευταίος διέταξε την ακούσια νοσηλεία της στο Ψυχιατρείο. Προηγουμένως είχε ασκηθεί εις βάρος της ποινική δίωξη για λόγω και έργω εξύβριση και για απειλή. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ωστόσο πήρε αναβολή για τις 12 Ιουνίου.

Ads

«Το μέτρο του εγκλεισμού είναι επαχθές και για την ίδια και για όσους βρίσκονται γύρω της. Υπάρχει και ένα ανήλικο παιδί», δήλωσε η δικηγόρος της γυναίκας, Ανθούλα Ανάσογλου, ζητώντας να τελειώσει το θέμα με μια συγγνώμη και ηρεμία.