Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στη σημερινή στάση εργασίας, σημειώνει ωστόσο τις παραφωνίες, μεταξύ των οποίων τον ΣΚΑΪ αλλά και ορισμένες ιστοσελίδες.

Ads

Παράλληλα προσθέτει ότι αποστέλλεται σχετική επιστολή προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο ώστε να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας στο Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και τις Ενημερωτικές Ιστοσελίδες. Οι συνάδελφοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συμμετείχαν στη σημερινή στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις αντεργατικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο. Παράλληλα, στηλιτεύει τη στάση, για μια ακόμη φορά, της ιδιοκτησίας του ΣΚΑΪ, που επέλεξε να μεταδώσει δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, παρά το γεγονός, ότι πολλοί συνάδελφοί μας εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο Όμιλο συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Ads

Τέλος, το Δ.Σ. καταγγέλλει μικρό αριθμό ενημερωτικών ιστοσελίδων, που επιχείρησαν να «σπάσουν» την απεργιακή κινητοποίηση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να διερευνηθεί ποιοι δημοσιογράφοι δεν συμμετείχαν στην απεργία και να επιβάλει τις αντίστοιχες ποινές, όπως ορίζει το Καταστατικό της Ένωσης.