Στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου οι αρχές αναζητούν τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, άρχισε να γράφει τις πρώτες του σημειώσεις στις αρχές Ιουνίου.

Ads

Το παιδί αναφερόταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην ψυχολογική βία που δεχόταν από συμμαθητές και φίλους, χωρίς όμως να τους κατονομάζει.

Το τελευταίο φραστικό επεισόδιο όπως αναφέρει στο ημερολόγιο του σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου, όπου είχε έντονο καβγά με φίλη του αλλά και φίλους του που ήταν στην ίδια παρέα, κάτι που τον επηρέασε αρνητικά και μπορεί να συνετέλεσε στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. 

Ο 15χρονος στη μια και μισή τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκε από τους γονείς του απαγχονισμένος στην πέργκολα της μονοκατοικίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς αλλά και οι φίλοι του 15χρονου.

Ads

Στην τελευταία του σημείωση στο ημερολόγιο, ζητάει χίλια συγγνώμη από τους γονείς του και τον αδελφό του, τονίζει πως τους αγαπάει πάρα πολύ αλλά «δεν αξίζει να ζει μόνο γι΄ αυτούς».

Ο εισαγγελέας κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στην αυτοχειρία το 14χρονο παιδί, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.