«Ναι, αυτά που μου περιγράφετε τα έχω κάνει. Όμως δεν έχω πειράξει άλλα παιδιά» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 60χρονος μουσικός, Παναγιώτης Δράκος, που συνελήφθη για ασέλγεια στις ανήλικες μαθήτριές του.

Ads

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από κάποιο σημείο και μετά «κύλησε» και δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του.

Ωστόσο, μένει να αποδειχθεί αν η δράση του αφορούσε «μόνο» στις τρεις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται. Και αυτό θα γίνει όταν ερευνηθούν πλήρως το φωτογραφικό υλικό που κατασχέθηκε, αλλά και το παρελθόν του, μετά και από την δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Αλλωστε, αυτό κατέστησε σαφές και η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία, μέχρι στιγμής έχουν διερευνηθεί τρεις υποθέσεις σε βάρος ανηλίκων και έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο από αυτές, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων υποθέσεων συνεχίζεται.

Ads

Ο δράστης συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, 31 Αυγούστου, στην Αθήνα, για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών, διαπιστώθηκε, ότι ο 60χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, πράξεις τις οποίες διατηρούσε σε φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου είχε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και σε σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (2) ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές,
  • εξωτερικός σκληρός δίσκος, και
  • μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή,
  • (2) πιστόλια,
  • δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι,
  • κάνη, κλείστρο, (6) μαχαίρια και (2) πτυσσόμενες ράβδοι,
  • πεντακόσια σαράντα εννέα (549) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
  • (2) φυσίγγια και (2) κάλυκες κυνηγετικού όπλου και
  • (2) ψηφιακοί δίαυλοι.

Η ανακοίνωση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Υπενθυμίζεται ότι, ο παιδόφιλος Παναγιώτης Δράκος είναι φλαουτίστας, ο οποίος εκτός των άλλων, ως σολίστ είχε συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και άλλες σημαντικές ορχήστρες. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σημειώνει ότι «παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις όπως κι η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία» και «έχουμε δρομολογήσει ήδη όλες τις προβλεπόμενες πειθαρχικές-διοικητικές διαδικασίες». 

Η ανακοίνωση της ΚΟΑ είναι η εξής

«Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων της Κ.Ο.Α. πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. τη σύλληψη και τις κατηγορίες για τις απεχθέστατες πράξεις που βαραίνουν το φλαουτίστα Παναγιώτη Δράκο, και έκτοτε, παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις όπως κι η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, έχοντας βεβαίως απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Από τη δική μας πλευρά εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα θύματα και στις οικογένειές τους. Είναι δε προφανές ότι έχουμε δρομολογήσει ήδη όλες τις προβλεπόμενες πειθαρχικές-διοικητικές διαδικασίες.  Τέλος, ως η μεγαλύτερη ελληνική ορχήστρα και βασικός φορέας καλλιτεχνικής παιδείας, απευθύνουμε έκκληση να μην αμαυρώνεται συλλήβδην η μουσική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών»