Φωτιά στα πληκτρολόγια θα βάλει σήμερα το άρθρο του Θανάση Καρτερού στο οπισθόφυλλο της Αυγής.

Ads

Ο συγγραφέας και αρθρογράφος, που διατηρεί στενή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα – υπήρξε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού – προτίμησε, στη στήλη που διατηρεί, να αναδημοσιεύσει πιστά την πρόσφατη ανακοίνωση των εργαζομένων του κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Οι εργαζόμενοι, μετά την προχθεσινή τους συνέλευση, διαμήνυσαν ότι δεν μπορούν «σε καμία περίπτωση να δεχθούν απολύσεις ή «απομακρύνσεις» εξαιτίας αναρτήσεων στα social media.

Αξίωναν δε, «την επιστροφή της Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του σταθμού, στην ώρα της εκπομπής της και την αποκατάσταση της επαγγελματικής της αξιοπρέπειας».

Ads

Ο Θανάσης Καρτερός, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ευγενία Λουπάκη, έχει διατελέσει διευθυντής στο «Κόκκινο» από την πρώτη ημέρα της έναρξης του ραδιοφωνικού σταθμού (Φεβρουάριος του 2006), έως το 2008.

Το ερώτημα που αναμένεται να ταλανίσει σήμερα, τα κομματικά στελέχη, το δημοσιογραφικό δυναμικό των κομματικών ΜΜΕ και τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα είναι το εξής: Ο Καρτερός θέλησε να περάσει τη δική του θέση ή του πρώην πρωθυπουργού;

Ο πρωτότυπος τρόπος που ενήργησε ο πολύπειρος αρθρογράφος αφήνει όλα τα σενάρια να ανθήσουν, στο «μικροσύμπαν» του ΣΥΡΙΖΑ και την αρένα του facebook.

Αν, πάντως, ο Τσίπρας υιοθετεί τους προβληματισμούς των εργαζομένων, τότε επιθυμεί να στείλει απευθείας μήνυμα στην διάδοχη κατάσταση για τη στρατηγική που ακολουθείται στα κομματικά ΜΜΕ.

Βέβαια, οι παλιές φρουρές σε «Κόκκινο» και «Αυγή» έχουν αποκομίσει την εντύπωση ότι ο Τσίπρας ουδέποτε είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα δημοσιογραφικά όργανα.

Οι επισκέψεις που πραγματοποίησε – και οι συνεντεύξεις που έδωσε – στα δύο Μέσα Ενημέρωσης, ήταν ελάχιστες, στα 15 χρόνια της παντοδυναμίας του.

Αυτή η αντίληψη δεν αναιρεί, βέβαια, την εκδοχή να έχει πραγματικές αγωνίες για τα ζητήματα των ΜΜΕ, παρά την έντονη δραστηριότητα που εμφανίζει τελευταία, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η ζωή – και οι εξελίξεις «Στο Κόκκινο» – θα δώσουν τις απαντήσεις.