Την εκλογική συνεργασία τους ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ads

Ο Τάκης Μπαλτάκος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής μετά την συνεργασία των ΑΝΕΛ με το κόμμα του, την «Δύναμη Ελληνισμού».

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Μπαλτάκος και ο διαγραμμένος από τους ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ανακοίνωσαν το νέο ακροδεξιό κόμμα.

Τότε, οι ΑΝΕΛ είχαν σχολιάσει ότι «η αυλαία σηκώθηκε, οι μαριονέτες αποκαλύπτονται».

Ads

Δηλωμένος αντικομμουνιστής, ο Τάκης Μπαλτάκος ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά από το 1992 μέχρι και το 2014.

Σε συνομιλία του με τον Κασιδιάρη – την οποία βιντεοσκόπησε κρυφά ο τελευταίος – ο Τάκης Μπαλτάκος εμφανίζεται να λέει πως οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής δεν είχαν κανένα στοιχείο για την προφυλάκιση στελεχών της οργάνωσης και πως οι υπουργοί Δένδιας και Αθανασίου έγιναν αποδέκτες της οργής του Αντώνη Σαμαρά όταν δεν προφυλακίστηκαν οι πρώτοι υπόδικοι βουλευτές της ΧΑ.

Στις 8 Απριλίου 2016, Ο Τάκης Μπαλτάκος μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ίδρυσαν τον πολικό φορέα Εθνική Ενότητα. Εκείνη τη μέρα ο Τάκης Μπαλτάκος, έκανε προσκλητήριο σε πρώην βουλευτές της Ν.Δ., των ΑΝΕΛ ακόμη και της Χρυσής Αυγής, εφόσον έχουν αποχωρήσει και έχουν διαγραφεί από το κόμμα, ώστε να ενταχθούν στο νέο φορέα.

Τον Ιούλιο του 2018 ανακοίνωσε μαζί με τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, την ίδρυση κόμματος, στο οποίο θα είναι γενικός γραμματέας ο ίδιος και πρόεδρος ο Δ. Καμμένος. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ανακοινώθηκε ότι το όνομα του κόμματος είναι Δύναμη Ελληνισμού.