Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας αναμένεται να καθίσουν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη. 

Ads

Ο Γιάννης Λαγός, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν επικεφαλής της επίθεσης και βρισκόταν στο σημείο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Τον ενοχοποιούν επίσης και μηνύματα που αντάλλαξε με στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης πριν και μετά την επίθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι την επίθεση είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο Ηλίας Παναγιώταρος, όπως φαίνεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και στο οποίο αναφέρει: 

«Οσονούπω θα κάνουμε πολύ δυνατή παρουσία στην Ηλιούπολη. Έχουμε ξαναπάει στο παρελθόν, αλλά λίαν συντόμως, πολύ λίαν, θα κάνουμε τη βόλτα μας κι εκεί, όπως ξέρουμε εμείς, και όποιος έχει τσαγανό και αντίρρηση ας έρθει να μας το πει». 

Ads

Για την επίθεση κατηγορούνται ακόμη 7 άτομα για σωματικές βλάβες και φθορές ξένης ιδιοκτησίας. Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία είχε αρχικά τεθεί στο αρχείο και ανασύρθηκε μετά από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που οδήγησαν σε ποινική δίωξη.