Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω κάθονται σήμερα ένας 34χρονος για την αποπλάνηση ενός 13χρονου κοριτσιού αλλά και ο γιατρός που έκανε έκτρωση στο κορίτσι  χωρίς τη συναίνεση των γονιών της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα.

Ads

Η υπόθεση ήρθε στο φως 7 χρόνια πριν μετά από μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια της ανήλικης, όταν έμαθε ότι το 13χρονο τότε κορίτσι διατηρούσε σχέση με τον 34χρονο και υπεβλήθη σε έκτρωση.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ένα χρόνο μετά πέρασαν την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν.

Ο 34χρονος είχε αρνηθεί όσα του καταλογίζονται, αλλά παραδέχθηκε ότι είχε σχέση με την ανήλικη, η οποία όπως υποστήριξε, του είχε πει ότι είναι 17 ετών. Υποστηρίζει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης τους η νεαρή κοπέλα του δήλωσε ότι είναι έγκυος και εκείνος από τη πλευρά του της είπε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις ευθύνες του και να την παντρευτεί, όμως εκείνη τον πληροφόρησε λίγες μέρες αργότερα ότι είχε αποφασίσει μαζί με τη μητέρα της να κάνει έκτρωση. 

Ads

Και ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες.