Στο αρχείο μπήκε η μήνυση των 120 μεταναστών σε βάρος του επιχειρηματία-παραγωγού, οι επιστάτες του οποίου πυροβόλησαν τους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Είχε προηγηθεί, στα τέλη Ιουλίου, η αθωωτική απόφαση για τον επιχειρηματία και τον ένα επιστάτη από το δικαστηρίο Πάτρας, ενώ «στα μαλακά» είχαν πέσει οι άλλοι δύο.

Ads

Η εισαγγελέας Αμαλιάδας, με απόφασή της τη Δευτέρα, αρχειοθέτησε και τη μήνυση 120 μεταναστών που κατατέθηκε εις βάρος του εν λόγω παραγωγού.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας που είχε αναλάβει τον φραουλοπαραγωγό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το σκεπτικό της αρχειοθέτησης της υπόθεσης είναι «πως δεν αποδείχθηκε κατά την προανακριτική έρευνα εμπλοκή του πελάτη του στη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος εις βάρος των 120 μεταναστών από το Μπαγκλαντές».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχαν πάρει διεθνή διάσταση οι αντιδράσεις για την απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας, που αθώωσε από την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων τον επιχειρηματία και τους επιστάτες του οι οποίοι πυροβόλησαν τους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

Ads