Η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος των εργαζομένων του «Ερυθρού Σταυρού», δήλωσε πως, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, η πληρότητα των ΜΕΘ έχει φτάσει στο 100%.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Γεωργάκη, ανέφερε πως «και τα 49 κρεβάτια που υπάρχουν στο νοσοκομείο είναι κατειλημμένα», δηλώνοντας μάλιστα πως «αμφότεροι οι όροφοι του νοσοκομείου είναι γεμάτοι με περιστατικά με κορονοϊό», χαρακτηρίζοντας παράλληλα την χθεσινοβραδινή εφημερία ως «τραγική».

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εφημερίας προσήλθαν γύρω στα 1.300 γενικά περιστατικά», αναφέρει η πρόεδρος των εργαζομένων, ενώ, μιλώντας για τις σημαντικότατες ελλείψεις προσωπικού που εντοπίζονται στο νοσοκομείο και την επιτακτική ανάγκη προσλήψεων, δήλωσε πως «ο «Ερυθρός Σταυρός» έχει «δανείσει» 10 γιατρούς στο νοσοκομείο «Σωτηρία», την ώρα που το «Σωτηρία» έχει κάνει 400 προσλήψεις, ενώ ο «Ερυθρός Σταυρός» καμία».

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος με την κυρία Γεωργάκη και υποστηρίζοντας την ανάγκη για προσλήψεις στο ΕΣΥ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Παγώνη, δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή έχουμε ζητήσει να γίνουν οι άμεσες προσλήψεις και νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και για κάθε νοσοκομείο έχουμε στείλει τις ελλείψεις».

Ads